Recept: Brownies

Waar heb je het meest zin in om 9 uur ’s morgens, als vieruurtje en als dessertje voor het slapengaan? Wat is zowat de enige remedie bij triestigheid whatsoever? Waarmee vier je heuglijk nieuws? Hoe win je het hart van je toekomstige schoonouders volledig voor jou? En waarvan kan je er geen meer zien als je er te veel binnen hebt gespeeld? Brownies, het smakelijke antwoord op elke vraag!

Prijs je gelukkig, want toevallig beschik ik over Het Beste Recept Ooit. Enige bescheidenheid is hier absoluut niet op zijn plaats want als er iets is waarover ik heel zelfzeker ben, zijn het mijn brownie-bakkunsten. Menig vriendin, collega, lief en familielid, werd al overtuigd, in die mate dat ik de kans vrij reëel acht dat later op m’n doodsprentje zal prijken: “Haar brownies zullen erg gemist worden.”

Wel, may they rest in pieces. Ik heb overwogen het recept in mijn testament te laten opnemen, gericht aan mijn toekomstige kleinkinderen, maar in gedachten houdend dat er altijd een waterkans is dat die aan suikerziekte of overgewicht (you never know) lijden, zou dat zonde zijn.

Voor alle zoete zondaars, chocoladelovers en zij die iets goed te maken hebben… HET recept voor een tripje naar de hemel:

Goed voor een one way ticket to heaven: De  Beste Brownies Ooit.

Goed voor een one way ticket to heaven: De Beste Brownies Ooit.

Ingrediënten:
– 115 g zachte boter
– 300 g kristalsuiker
– 1 tl vanille-extract
– 5 grote eieren, losgeklopt
– 70 g bloem
– 70 g cacaopoeder
– 230 g pure chocolade, gesmolten

How to:
– Klop in een kom de boter en suiker tot een zachte, luchtige massa en voeg dan het vanille-extract toe.
– Klop beetje bij beetje het eimengsel erdoor.
– Roer de bloem en cacao er doorheen.
– Meng de gesmolten chocolade door het mengsel.
– Leg bakpapier in de bakvorm, laat het beslag erin lopen en strijk de bovenkant glad.
– Bak de brownie ongeveer 20 minuten in een op 170° voorverwarmde oven.
– Laat afkoelen en snij daarna in blokjes. Luchtdicht bewaren! 

Gouden tip: na 20 minuten kan het zijn dat de koek nog niet stevig genoeg aanvoelt, maar deze wordt pas harder eens die uit de oven is (volgens de logica: chocolade smelt, dus in een hete oven zal het nooit stevig genoeg worden). Wil je de brownies de volgende keer toch liever wat lopender of harder, speel dan wat met de baktijd tot de gebakjes op jouw lijf geschreven zijn.

Advertenties
Standaard

2 gedachtes over “Recept: Brownies

  1. Annemarie zegt:

    Hoi!

    Voor hoeveel personen zijn deze ingredienten? En zou je de vanille-extract kunnen vervangen door een zakje vanille suiker?

    Groetjes

    • Hoi Annemarie! Hangt er een beetje van af hoe lang je ervan wil genieten:) Ik snij gemakkelijk 20 redelijk grote vierkantjes uit deze brownie. En je krijgt er moeilijk 3 na mekaar op want ze zijn best heavy. Het vanille-extract kan je zeker vervangen door de vanillesuiker, maar dan gaat je huis iets minder heerlijk ruiken:) En het kan ook gewoon zonder. De vanille op zich geeft niet zo’n groot verschil in smaak omdat de chocolade zo overheerst. Gewoon even testen hoe jij ze het lekkerst vindt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s