DIY: Slipperkapstokjes

“Heb jij nu weer schoenen gekocht? Waar ga je die nog allemaal zetten?”, klinkt het soms nogal paniekerig en chagrijnig bij menig man. Omdat we ze zo graag zien, en omdat ze soms toch ook wel een beetje gelijk hebben, in deze blog dé oplossing voor elke fashionista die zich geen blijf weet met al haar schoeisel. Of gewoon omdat het een leuk, origineel en plaatsbesparend idee is: de slipperkapstok (sandaaltjes, ballerina’s en de Havaianas van de mannen mogen ook mee profiteren.)

Slipperkapstok_6

Wat heb je nodig?
– Ouderwetse kapstokken (o.a. te vinden bij de droogkuis). Hoe dunner, hoe plooibaarder. Gelukkig heb ik een sterk lief.
– Een kniptang
– Eventueel 1 met een dunner bekje (om de kapstokken te plooien)
– Een spuitbusje verf
– Een stofje
– Lijmpistool, naald en draad of drukknopjes

How to?
1) Knip de onderste staaf van de kapstok.
2) Plooi de beide kanten van de kapstok in een krulletje, met behulp van een tang met een dun bekje (voor professionele tangterminologie ben je bij mij aan het verkeerde adres).
3) Spuit de kapstok in een kleur naar keuze.
4) Zin om ook nog een accentjasje te maken?  Knip dan een reep stof uit die even breed is als de afstand tussen het gedraaide gedeelte van de kapstop en het geplooide gedeelte.
5) Plooi zowel links als rechts naar achteren, knip de overtollige stof weg en sluit het jasje met wat lijm, naald en draad, of aan de hand van een drukknopje.

Plaatsbesparend, een origineel accentje  in je huis, een trots gevoel over alweer een nieuw DIY-projectje én minder echtelijk ruzies over rondslingerende schoenen… Who wouldn’t want slipperkapstokjes?

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s