Recept: Banana oufties

Schijfjes fruit met chocolade eromheen, dàt zijn oufties. Vooral te vinden in bioscoopcomplexen, of gewoon bij jou thuis in de vriezer. Zelfgemaakt weliswaar, want oufties zijn doodeenvoudig om te maken. My favourite? Banana oufties.

Wat heb je nodig?
– Bananen
– Chocolade (best pure chocola but I’m not gonna kill you wanneer je melkchocolade verkiest)
– Satéstokjes (tenzij je er geen meer in huis hebt en in een impulsieve bui echt niet kan wachten om er te maken. Cfr mezelf.)
– Breed schaaltje
– Zin in lekkers
=> Hoeveelheden? Gewoon op het zicht.

How to?
– Breek de chocolade in kleine stukjes en laat deze rustig au bain-marie smelten.
– Snij de banaan in dikke schijfjes en dompel deze onder in de chocolade tot alle zijden een mooie chocoladecoating hebben.
– Spies telkens enkele stukjes op een satéstokje.
– Laat elk stokje rusten op de zijkanten van een breed schaaltje, zodat de chocoladecoatings mooi egaal kunnen blijven en eventuele chocolade-overschot in het bakje kan lekken.
– Vries de spiesjes minstens 2 uur in.

Gouden tip: Indien je ze langer wil bewaren, dek het schaaltje dan zeker af met vershoud- of aluminiumfolie vooraleer het in de vriezer te plaaten.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s