Afscheid van Het Perfecte Appartement

Appartement1

Acht maanden had ik gezocht naar Het Perfecte Appartement. Ik, veeleisend? Nee hoor. Ik weet gewoon goed wat ik wil. En vooral wat ik niet wil, dat is alles.

Net toen ik dacht dat ik mijn eisenlijstje misschien maar eens moest downsizen, vond ik het appartement van mijn dromen. Antwerpen Zuid, een authentieke plankenvloer, hoge plafonds, een grote slaapkamer, gezelligheid ten top, een open keuken, een kelder, een berging én de broodnodige garantie op parkeerplaats. Toen ik dacht dat het niet mooier kon worden, stapte ik de badkamer binnen, en werd ik op slag verliefd. Portugese tegels. Vele. En de mooiste die ik ooit gezien had.

Ik was de eerste bezoeker en het koppel dat na mij kwam kijken, stond opeens al boven. Ze waren per ongeluk een kwartier te vroeg. Juist ja. Ik zag het jonge meisje al volledig in zwijm vallen en haar vriend lieflijk aankijken “Liefje, nemen we dit?”. Zomaar onder mijn duiven schieten? Ik dacht het niet. “Ik neem het”, zei ik. En ik hoorde het meisje haar hart bijna breken. When it comes to housing, you’ve got to be a bitch.

Enkele weken later stond ik mijn meest onsexy outfit ooit te schrobbben, plamuren, schilderen en boren. Als ik iets doe, wil ik het goed doen. En moet het redelijk hard naar mijn zin zijn. Eens ik geïnstalleerd was, heb ik geen seconde spijt gehad van het harde werk. Het zou wel lonen, want hier zou ik een hele tijd wonen. Nou, verkeerd gedacht…

Drie weken later leerde ik de man van mijn leven kennen. Hij woonde om de hoek. En ik na een tijdje dus ook. Al was ik -niet zo- stiekem liever in m’n eigen appartement, maar Het Lief is 2 meter groot, heeft een job die serieus wat routine vereist en daar hoort ook slapen in zijn immens grote ergonomisch bed bij.

“Zullen we volgend jaar eens zien voor een eigen huisje schattie?” “Of nog dit jaar?” “Of gewoon nu al 🙂 ?” Nadat ik de eerste overdondering te boven was, dacht ik: waarom inderdaad niet meteen al beginnen zoeken? We willen heel graag iets van ons beiden, en waarschijnlijk duurt het minstens een jaar vooraleer we binnen een heel specifiek gebied in Antwerpen iets vinden dat aan al onze eisen voldoet én betaalbaar is. Een week later kochten we ons droomhuis.

Een herenhuis. Met de mooiste inkomhal ooit, inclusief glazen deuren en gouden deurknopjes. Een garage voor 3 wagens en drie grote bergingen op het gelijkvloers. Een immense kelder. Niet dat we die zullen nodig hebben, maar kom. Een tuin. Een grote living. Een open keuken, open ontbijtruimte met uitzicht op het terras dat uitkijkt op de tuin, 2 wasplaatsen, 3 toiletten, 3 slaapkamers, een dressing, overal plankenvloeren en hoge plafonds en tot slot een badkamer waar we met 10 in kunnen. Het hele eisenlijstje was bij deze afgecheckt. Ik moest zelfs enkele extra boxjes aanmaken.

Het zijn mijn laatste dagen in mijn appartement. Nu Het Lief op trainingsstage is, woon ik terug eventjes hier, om kort daarna allebei naar Barcelona te vertrekken en meteen erna in te trekken in ons nieuwe huis. Ondertussen laat ik de deur van de badkamer altijd open staan. Kwestie dat ik mijn Portugese tegels nog  zo veel mogelijk kan aanschouwen. Mijn ontwerp voor onze nieuwe vloer in onze keuken, ligt overigens al klaar. Portugese tegels uiteraard. Beschouw het als een ode aan Het Beste Appartement Ooit. Het was te kort. Maar ik heb een mooie reden om hier te vertrekken. En ik ben ervan overtuigd dat mijn appartement in goeie handen is. Ik kende het meisje niet, maar het was zo gezellig met haar dat ze hier na het bezichtigen nog 2 uur bleef zitten. Moest ik een partnerprofiel voor mijn appartement hebben opgesteld: zij had het allemaal. Ondertussen spraken we al af dat ik af en toe eens een bad kom nemen, en dat zij in mijn tuin komt zonnen. Ilse, ik hoop dat je hier de tijd van je leven hebt!

Advertenties
Standaard

2 gedachtes over “Afscheid van Het Perfecte Appartement

  1. Zalig. Dé omschrijving van ook MIJN droomhuis.. Al zien onze schetsen voor De Bouw er heel wat anders uit 🙂 (Kwestie van te nemen wat Limburg te bieden heeft zeker?) Veel plezier en genot in ’t nieuwe stekje, ik geloof dat we dat hier ook wel te zien krijgen? 😉

  2. Aurélie zegt:

    Na het lezen van al dit moois, zou ik spontaan aan jouw deur willen aankloppen en zeggen: “Ik neem het!” Ook jullie herenhuis lijkt me al een pareltje op papier, dus ongetwijfeld zal je er de tijd van je leven hebben. Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s