Hoe oudjes en kleine kinderen je laten snakken naar Homemade Ice Tea

Nou, nou. 31 graden vandaag. Een ontmoeting op het Sint Anna strand met enkele oudjes die een kruising vormen tussen de familie Backeljau, Bompa Lawijt en aanverwanten en de Benidorm Bastards. Zonnekloppers pur sang, getuige de spierwitte ouderschapsstriemen onder de voor de rest pikzwarte billen van één van de dames op leeftijd. Haar kapsel deed denken aan een hanenkam met perfect gebrushte permanent, but no words kan describe.

Hun gesprekken waren zo mogelijk nog hilarischer dan het ludiek ogende tafereel zelf. Uit pure zelfbescherming om geen buikspierscheur op te lopen, zochten we andere oorden op en reden we naar de ecologische zwemvijver Boekenberg, aan de andere kant van Antwerpen. Ontzettend mooi en gezellig, maar wij waren duidelijk niet de enigen die dat vonden. Per zwembeurt van 15 minuten, mochten 150 mensen het water in. Goed systeem wel, maar sommige mensen worden er lichtjes nerveus van. Met als gevolg dat ik tussen mijn benen zowel een opblaaskrokodil, 2 kinderen en een plastieken hert gepropt kreeg. Qua aanranding van de eerbaarheid kon dat tellen.

Wanneer ik een uurtje later een heel het domein bijeenschreeuwende man -omdat dat cool is- vriendelijk verzocht het iets rustiger aan te doen en dat welgeteld 1 minuut effect had, besloot ik dat ik nood had aan afkoeling. Nog 150 wachtenden voor mij om opnieuw de zwemvijver in te duiken, dus -na een omweg langs de taartenshop Baked, waar ik 1 jaar gratis (!) taart heb gewonnen- gingen we huiswaarts de koelte opzoeken. En hoe vind je beter verfrissing dan met heerlijke zelfgemaakte ijsthee.

Groene ijsthee met citroen, limoen en verse munt.

Groene ijsthee met citroen, limoen en verse munt.

Ingrediënten voor 3 liter:
– 3 liter kokend water.
– 15 zakjes groene thee met citroen (of rode, of wat jij maar wil).
– 5 eetlepels witte suiker.
– 2 citroenen. Gewassen, zonder pitjes, en in plakjes gesneden.
– 2 limoenen. Idem.
– Flink wat verse munt.
Ik ben geen moeilijk mens. Dus wil jij meer of minder limoen, weinig of veel munt, een ander soort thee,… Doe gewoon lekker je ding!

How to?:
– Giet het kokend water in een grote kan, voeg de suiker en de theezakjes toe en laat minstens 15 minuten trekken. Roer af en toe.
– Laat goed afkoelen en doe er dan de citroen, limoen en verse munt bij.
– Serveer ijskoud en vergeet alle eerder op de dag opgelopen trauma’s. Al is het maar door de bijhorende brain freeze.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s