DIY: Krijtmuur maken met schoolbordverf

Na een race tegen de klok om verhuisd te geraken, en dagen die bestonden uit 21 uur verbouwen en 3 uur slapen, kon ik maar 1 ding meer zeggen: “Schuren en schilderen, dat nooit meer.”

En wat doet een intelligent, stabiel en logisch ingesteld persoon dan 2 maanden later? Schilderen uiteraard. Kill me now.

Binnenkort verwachten we hier een 80-tal personen voor onze housewarming. En als ik iets doe, wil ik het goed doen. Onder ‘het goed doen’, versta ik: massa’s taarten, koekjes en wafels bakken (wordt waarschijnlijk weer 21 uur werken en 3 uur slapen). Maar het oog wil ook wat. En dus wou ik van die kleine krijtbordjes om in de taarten te prikken, waarop ik kon schrijven welk lekkers het juist was. Nou, probleem: nergens van die kleine krijtbordjes te bespeuren. Of toch niet hoe ik het in mijn autistische, perfectionistische en lichtjes neurotische hoofd had.

En wat doe je als je niet meteen krijtbordjes vindt? Je hele muur dan maar gewoon schilderen met schoolbordverf natuurlijk. Want dat is zo ongeveer hetzelfde, toch? En helemaal niet tijdrovender, duurder, ingrijpender of aanverwanten.

Twee minuten later had ik de toestemming van mijn wederhelft, voor wie dit soort impulsieve ideeën dagelijkse kost is (maar wel amusante, want ik kan het echt heel leuk brengen). En iets later had ik mijn gerief. (Ook nog witte verf overigens, want als we dan toch bezig waren, kon ik beter meteen ook de andere muren in de ontbijtruimte schilderen, niet?)

Ik koos voor schoolbordverf van Gamma: 17,50 euro per pot van een halve liter, wat heel goed meevalt. En het resultaat mag er zijn. Na 1 laag was de dekking al heel erg goed, en na een tweede zat het helemààl goed.

Waar de krijtjes lagen?
“Dat hebben we niet, juffrouw.”
“Maar jullie verkopen schoolbordverf, meneer? De mensen die daarvoor kiezen, hebben toch sowieso krijt nodig?”
“Juist ja, daar hebt ge een punt. Dat we daar nog niet aan gedacht hebben.”

Halleluja. Alweer iemand op een idee gebracht. Hopelijk jullie ook. Of niet, dat is ook goed. Dan heb ik een origineler interieur.

Standaard

Een gedachte over “DIY: Krijtmuur maken met schoolbordverf

  1. Tatjana zegt:

    Hey Elle, ook bij ons hebben we ondertussen een krijtmuur, weliswaar kleiner dan die van jullie, maar we hebben dan ook gewoon een kleinere muur… Wij zijn toch voor drie lagen verf gegaan, hebben ff nog getwijfeld over een magneetlaag, maar 5 lagen schilderen zag ik niet zitten, nog maar te zwijgen over de prijs van die magneetverf.
    Waarom ik dit typ trouwens, heb jij een krijtbordstift genomen of werken jullie gewoon met krijtjes? Thx, Tatjana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s