Recept: Ricotta-framboostaart

Ricottataart met frambozen ricotta-framboostaart

Ik had jullie nog enkele recepten beloofd van de taarten waarmee ik op m’n housewarming uitpakte, dus in plaats van koekjes te bakken vanavond, hou ik het bij het schrijven van dit digitale lekkers: Ricotta-framboostaart. Oftwel: een gemakkelijk, snel en ontzettend lekker baksel. Ricotta, hoor ik sommigen denken? Absoluut. Om deze taart te lusten, hoef je zeker geen kaasliefhebber te zijn. Maar het staat buiten kijf dat fans van yoghurt en smoothies hier dol op zijn.

Ingrediënten:

* Voor het deeg:
– 185 g bloem
– 50 g witte suiker
– 120 g koude boter
– ½tl zout (enkel indien de boter ongezouten is)
– 1 eidooier 

* Voor de vulling:
– 350 g ricotta
– 2 el witte suiker
– 1 tl vanille-extract (optioneel)
– 1 bakje frambozen (vers of diepvries, indien ontdooid en uitgelekt)

Bereidingswijze: 

* Deeg:
–  Meng de bloem, het zout en de suiker in een kom.
– Snijd de koude boter in heel kleine stukjes en voeg toe. Goed mengen.
– Voeg het eigeel toe.
– Kneed alle ingrediënten tot een samenhangende bal.
– Druk de deegbal plat en verpak in plastic folie. Laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Je kan dit deeg ook met een foodprocessor maken:
Doe alle ingrediënten in de machine en laat die 10-15 seconden draaien tot je een kruimelige massa hebt. Neem het deeg uit de machine en druk het met de hand samen tot een bal. Druk de bal plat en verpak in plasticfolie. Laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

* Rest van de taart:
– Verwarm de oven voor op 175°
– Vet een springvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem. Gooi de overtollige bloem op het aanrecht (waar je dadelijk het deeg gaat uitrollen).
– Doe alle ingrediënten van de vulling in een kom, behalve de frambozen. Roer goed door.
– Voeg de frambozen toe en roer voorzichtig door.
– Neem het deeg uit de koelkast en verwijder de folie.
– Bestuif het aanrecht met bloem.
– Rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm.
– Bekleed hiermee de springvorm. Zorg dat je een opstaande rand hebt van ongeveer 3 cm hoog.
– Schep de vulling in de beklede vorm.
– Zet de taart op een rooster in het midden van de oven en bak ze ongeveer 45 minuten.

Enjoy!

Advertenties
Standaard

2 gedachtes over “Recept: Ricotta-framboostaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s