Een verhaal over Spaanse furies in ruil voor een recept: Havermoutwafels met appeltjes

Havermoutwafels met appeltjes

“Tickèèèt! TICKEEET!!” klonk het bij de niet zo bevallige Spaanse restaurantmedewerkster van een niet nader genoemd hotel waar het lief verbleef tijdens één van z’n stages. Hij en z’n ploegmakkers kregen bonnetjes, die ze in het restaurant konden inruilen voor ontbijt, lunch en avondmaal. En ja…  zélfs voor een dessertje. Nu moet je weten dat mijn vent er 7500 calorieën per  dag door jaagt. Dat ie 6 keer per dag eet. En dat we niet spreken over  kleine porties. Zo wordt er net voor het slapengaan nog een liter yoghurt door gejaagd, samen met 2 mandarijnen, een appel en enkele zoete zonden in de vorm van chocolade of taart.

 “We moeten opstaan! Ik voel mezelf al afvallen.” klinkt het overigens doorgaans op zondagochtend als we iets te lang in bed liggen. Nu begrijp je dus wel dat hij met dat ene dessert-“tickèèèt” niet toe kwam om de avond te overleven. En 3 toetjes nemen in ruil voor 1 tickèèèt was geen optie, want dan kreeg hij een Spaanse serenade naar zijn hoofd geslingerd.

Het leek me dit weekend dus een goed idee om wafeltjes te bakken, die hij gemakkelijk kon meepakken in zijn reiskoffer naar Herning. Deze week staat immers het Europees Kampioenschap op het menu, en je weet nooit welk eten je voorgeschoteld krijgt op hotel én of er ook in Denemarken een ticketingsysteem van pas is. Om ongelukken te vermijden, was het dus geen slecht idee alvast wat homemade Belgisch lekkers  mee te geven voor ’s avonds op de kamer. “Wil je dan havermoutwafels met appeltjes bakken?”, klonk het lief. Havermoutwafels? En hoezo, met appeltjes? Nog nooit van gehoord. Maar voor alles is een eerste keer, nietwaar? Met volgend recept tot gevolg:

Havermoutwafels met appeltjes
(ongeveer 25 stuks)

Havermoutwafels met appeltjes

200 g havermout (ik gebruikte Quaker Oats)
200 g patisseriebloem
150 g rietsuiker
75 vloeibare of gesmolten boter
3 dl melk
1 ei
½ koffielepel bakpoeder
1,5 appel, in fijne blokjes gesneden

Bereiding: Meng alle ingrediënten goed in de keukenrobot, laat een uurtje opstijven en bak er wafels van in het wafelijzer.

Wanneer ze afgekoeld zijn, meteen bewaren in een koekjesdoos zodat ze nog enkele dagen mee kunnen. Als je je zo lang kan houden tenminste;).

Advertenties
Standaard

2 gedachtes over “Een verhaal over Spaanse furies in ruil voor een recept: Havermoutwafels met appeltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s