Recept: Kabeljauwpapillot met prei, kastanjechampignons en verse tuinkruiden

Enkele dagen terug was het nog eens hoog tijd voor een visje en ik had zin om weer iets nieuws te proberen en te zien waar we uitkwamen. Op goed geluk dook ik mijn ijskast in, en – al zeg ik het zelf – het resultaat was heel geslaagd.

Lekker, doodeenvoudig en snel klaar: redenen genoeg dus om dit receptje met jullie te delen!

KABELJAUWPAPILLOT MET PREI, KASTANJECHAMPIGNONS EN VERSE TUINKRUIDEN

Kabeljauwpapillot met prei, kastanjechampignons en verse tuinkruiden

Ingrediënten per papillot:
1 kabeljauwhaasje
7-tal kastanjechampignons
half sjalotje
1 of 2 preien
1/3e lente-ui
Verse tuinkruiden naar smaak: ik gebruikte basilicum, bieslook en een klein beetje koriander
+/- 8 cl room (1/3de van een flesje)
+/- 6 cl groentebouillon (= +/- 4 eetlepels)
peper en zout (allebei best grof uit de molen)
eventueel Herbamare kruiden van A. Vogel

Bereiding:
– Snij het sjalotje en de lente-ui fijn.
– Snij de kastanjechampignons in enkele schijfjes.
– Snij de prei in ringetjes en stoof enkele minuten zachtjes aan.
– Meng de room met de groentebouillon en kruid bij (ik zweer bij Herbamare maar het kan ook gewoon met peper en zout)
– Meng de sjalot met de lente-ui, kastanjechampignons en prei, en leg op een groot stuk aluminiumfolie.
– Leg het kabeljauwhaasje er mooi bovenop en kruid met peper en zout.
– Leg verse tuinkruiden op de kabeljauw.
– Plooi de aluminiumfolie toe en voeg net voor het sluiten het sausje van room en groentebouillon toe.
– 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Serveer met aardappelen, patatjes, puree, brood, rijst of wat jij maar wil!

Tip: je kan dit gerecht makkelijk op voorhand maken. Voeg het sausje wel pas toe net voor je de pakketjes in de oven steekt.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s